Rezultatet e zgjedhjeve

 

zgjhKomisioni Qendror i Zgjedhjeve ka shpallur rezultatet preliminare të zgjedhjeve lokale të 3 nëntorit për kryetar komunash dhe asamble komunale. Në këto rezultate nuk përfshihen votimet në veri.

Rezultatet sipas KQZ-së për kryetar komune:

 

Drenas, PDK, 63.08 për qind

Istog, LDK, 51.01 për qind

Fushë Kosovë, LDK 64 për qind

Podujevë, LDK 50.06,

Skenderaj, PDK 88.45 për qind

Han i Elezit, Refki Suma 54.17 për qind

Deçan, AAK-LDD me 54.05 për qind, LDK 35,15 për qind

Gjakovë, AKR 43.43 për qind, AAK – LDD, 35.80 për qind

 

Kaçanik, PDK 25.57 për qind, AAK 17.99 për qind

Klinë, PDK 42.26 për qind, LDK 24.59

 

Kamenicë, LDK 33.0 për qind, PDK 32.52 për qind

Rahovec, PDK 39.11 për qind, LDK 22.09 për qind

Mitrovicë e Jugut, PDK 42.80 për qind, AKR 21.83 për qind

Lipjan, PDK 35.38 për qind, LDK 35.33

 

Suharekë, LDK 34.80 për qind, AAK 30.24 për qind

Malishevë, IQM 42.19 për qind, LDK 25.81 për qind, PDK 25.71 për qind

 

Viti, LDK 37.7 për qind PDK 23.7për qind

Ferizaj, PDK 39.20 për qind, LDK 34.3 për qind

Pejë, LDK 40.85 për qind, AAK 36.12 për qind

Prishtinë, LDK 43.00 për qind , VV 31.58 për qind

Prizren, PDK 37.08 për qind dhe LDK 25,22 për qind

Gjilan, LDK 40.13 për qind, PDK 26.15 për qind

Dragash, PDK 34.05 për qind, LDK 35.15 për qind

Novobërdë, LDK 32.56 për qind G.I.Srpska 25.30

 

 
 
 
 

Punuar nga: [VM] VisualMutation.Com